گبه
گبه به عنوان یکی از ارزشمندترین و زیباترین آثار هنر دستی و نمایانگر فرهنگ، تاریخ، و هویت این سرزمین و نمادی از خلاقیت، ذوق هنری، و دقت بافندهها است، که با الهام از طبیعت و محیط اطراف خودبا الگوها و نقوش خاص اثرهایی خیرهکننده میسازند.
گبه را نوعی فرش دستباف می دانند که ارزش هنری بسیاری دارد. گبه بسیار شبیه گلیم و قالی به نظر می آید اما در اندازه های کوچکتر با پرزها و نخ خاب های بلندتر، خواستگاه اصلی گبه مربوط به ایل و عشایر است که در بین عشایر ایل قشقایی این شهرستان از جایگاه خاصی برخوردار می باشد.
گبهها به صورت ذهنی و بدون نقشه در طرح ها و نقش های متفاوتی بافته می شوند و همانند گلیم و فرش، بر روی دار بافته می شود. با این تفاوت که دار گبه عموما افقی است و بر روی زمین قرار میگیرد.
گبهها عموما به رنگ هایی با زمینه روشن بافته می شوند. شاید مهمترین دلیل آن این است که اکثرا با رنگ طبیعی پشم و موی بز بافته شده و بخش اعظمی از الیاف آن رنگرزی نمی شود.
گبهها به خاطر ضخامت و جنس شان، سرما را از کف زمین انتقال نمی دهند. در نتیجه در فصول سرد سال به عنوان یک زیر انداز گرم استفاده می شوند.همچنین به خاطر پرزهای بلند بسیار نرم تر از فرش و گلیم هستند.