گلیم
ازمعروفترین صنایعدستی بومی شهرستان که در سالهای اخیر شهرتی جهانی پیدا نموده و دارای مهر اصالت یونسکو وجزء فعالیت های زنان شهری، روستایی و عشایری این شهرستان می باشد.
گلیم بافی در سمیرم سابقه دیرینه دارد و از دیرباز هنرمندان این دیار کهن، هنر زیبای گلیم بافی که از دوران گذشته به جای مانده را تا به امروز حفظ و به زیبایی هرچه تمام گسترش دادهاند. هنرمندان و بافندگان این منطقه با ذهن خلاق و دستان توانمند خود گلیمهایی را با به کار بردن رنگهای شاد و متنوع و در قالب طرحها و نقشهای سنتی و طبیعی تهیه میکنند. استفاده از رنگهای طبیعی، ظرافت در بافت، نقشونگار زیبا و تنوع در تولید این محصولات که زیباییهای طبیعت را به تصویر میکشند از ویژگیهای بارز گلیمهای سمیرم هستند که چشم هر بینندهای را به خود خیره میکنند و به عنوان سوغات و هدیه نفیس بسیار موردتوجه گردشگران و مسافران قرار گرفتهاند.
آنچه گلیم شهرستان سمیرم را از دیگر صنایع دستی مجزا می نماید طرح ها و تکنیک های مختلفی است که یا به تنهایی یا ترکیبی با هم استفاده می شود تا یک اثر خلق گردد انواع تکنیک های بافت گلیم عبارت است از :ساده ،چاکدار،سوزنی ،شیشه درمی ،اوی،پلاس،گچمه،چرخ،جاجیم که در بیشتر مواقع هنرمندان از این تکنیک ها به صورت ترکیبی استفاده می کنند.
در سالهای اخیر هنرمندان در این رشته بومی خوش درخشیدند و تعداد زیادی از آنها موفق به اخذ نشان یونسکو ، نشان ملی مرغوبیت ، همای زرین و اثرخلاق و… شدند .
همچنین توانمندی هنرمندان و خلق آثار بی نظیر در این رشته بومی باعث شده یکی از روستاهای این شهرستان در بخش وردشت بنام روستای مهرگرد در سال ۱۳۹۸ به عنوان روستای ملی بافته های داری انتخاب گردد .